Koningsdag

27 april 2018 – Koningsdag

Op koningsdag 27 april gaan we vanaf 16.00 uur verder met maar liefst 11 verschillende regionale bands. Tussen 20.00 en 22.00 uur is er de mogelijkheid om je muzikale ambities en talenten te tonen aan het publiek. 

Programma Koningsdag 27 april:

16.00-16.20 Sixspekjes
16.30-16.45 Ultimate
16.50-17.05 Stage Five
17.10-17.25 Crazy Donuts
17.30-17.45 No Silence
17.55-18.25 Scarlet Rose
18.35-19.05 Crowned Fox
19.15-19.45 Allen Key
20.10-21.00 Say Keys/open podium
21.10-22.00 Say Keys/open podium
22.00-22.30 Dj Quintire
22.30-24.00 Swizzle

Bands biografie Koningsdag:

Scarlet Rose (17.55-18.25)
Scarlet Rose is een indie rockband uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Drie enthousiastelingen Niels van Lopik (lead gitaar), Luc Hesselberth (gitaar en backing vocals) en Twan Biesheuvel (lead vocals) begonnen januari 2013 een akoestisch coverbandje. In datzelfde jaar boekte de jongens al diverse optredens.

Ritmische ondersteuning werd toegevoegd toen Gerjan van Lopik in de zomer van 2013 bij de band kwam met zijn Cajon. Veel ervaring werd opgedaan in deze fragiele akoestische setting maar waar was de energie? De mannen zaten vol power, en wilde dat ook uitstralen naar het publiek. De keuze was snel gemaakt: Eind 2013 ontstond een band met volledig elektrische setting, drumkit en……bassist Joshua ‘The Jozzy’ Kuipers.

In deze volwaardige setting speelt Scarlet Rose een eigen repertoire. Nummers met pakkende gitaarriffs, afwisselende drumritmes, strakke bas, lead en backing vocals, die het publiek weten te raken. De 5-mansformatie Scarlet Rose brengt vol enthousiasme hun muziek en zijn op de trein gestapt waarvan het eindstation nog niet in zicht is.

Crowned Fox (18.35 – 19.05)
Twee jaar geleden speelden deze progressieve rockers nog lang besproken covers op Nacht voor Oranje.  Deze vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken . Inmiddels is de samenstelling licht gewijzigd,  is Rob als bassist verwelkomd, heeft Ruud zijn bas verruild voor gitaar, probeert gitarist Bert-Jan er wat bij te zingen en drumt Bart zo nu en dan een beetje.

Deze inmiddels volledig Mierdse band heeft de afgelopen tijd beslist niet stil gezeten en brengt in de vroege avond een gloedje nieuwe set met eigen werk ten gehore. Met lichte invloeden van bands als Biffy Clyro en Baroness hebben deze heren een aardig eigen geluid weten te ontwikkelen en wisselen ze rustigere nummertjes af met het fijnere beukwerk.   Perfect om de avond mee te beginnen dus!

Allen Key (19.15-19.45 )
Soms melancholiek, soms explosief, maar altijd geladen. Beïnvloed door alle hoeken van het muzieklandschap, maakt Allen Key een bak psychedelische postrock recht uit het hart.De wortels van Allen Key leiden terug naar het uiterste zuiden van Spanje. Daar trok de band zich enkele weken terug in de studio van Jan Peijnenburg (Doe Maar). Omringd door de intense rust van de Spaanse natuur, ontstond de muziek die de basis vormde voor de eerste EP, die in april 2017 verschijnt. Een EP vol emotie en uitspattingen: ‘Generation Unknown’ vertelt het verhaal over de intense zoektocht naar jezelf.

Say Keys/open podium (20.10 – 22.00)
U vraagt, wij…spelen! Van Maroon 5 tot AC/DC en van Sting tot Otis Redding: Say Keys heeft een enorm repertoire en weet alle verzoekjes in te willigen. Dwars door alle genres en muzikale tijdperken heen. Deze drie mega muzikale gasten zijn geschikt voor ieder podium: in de bruisende feesttent, maar ook ingetogen op de achtergrond. Onder leiding van pianist en zanger Harrie van Grinsven is elk optreden van Say Keys uniek! Weet jij al welk lied je gaat aanvragen?

Dj Quintire (22.00 – 22.30)
Enthousiasme, energie en spontaniteit. Dat zijn de 3 hoofdaspecten die steeds weer terugkomen in de set van dj Quintire. Hij zal zorgen voor de leukste plaatjes als opvulling tussen de bandjes door en in die tijd zal hij de tent compleet op zijn kop zetten!

Swizzle (22.30 – 24.00)
Swizzle is een zevenkoppige coverband, die met een gevarieerd repertoire van verschillende muziekstijlen zowat elk publiek weet te amuseren.Deze groep kameraden maakt al meer dan 40 jaar muziek, met als hoofddoel: ambiance brengen en de mensen een leuke avond bezorgen met niet-alledaagse, maar aanstekelijke covers.

Regelmatig wordt het programma vernieuwd, zonder daarbij kwaliteit uit het oog te verliezen. Van stevige rock, over funk en disco, via ballads naar reggae en dance: het zit er allemaal in. Je moet al echt een hekel aan de dansvloer hebben, om niet minstens één keer tijdens de set een dansmove te wagen. De jeugdige drive werd na al die jaren behouden, maar het repertoire is volwassen gegroeid.

Swizzle speelt op allerhande evenementen: bedrijfsfeesten, festivals, verjaardagsfeesten, bruiloften, etc..  Anno 2018 is de band gemotiveerder dan ooit, het programma kreeg een update en met nieuwe zangeres Judith hebben we een juweeltje met een hoog karaat in ons midden.

Kortom, Swizzle staat op scherp, om jou een fantastische avond te bezorgen!

Hou ons in de gaten via deze website, Facebook of Instagram!